La Copa del Món de gimnàstica estètica de grup desperta l’admiració internacional a Tarragona

La Copa del Món de gimnàstica estètica de grup (AGG World Cup III), que se celebra del 27 al 30 de juny a Tarragona, ha viscut avui la cerimònia inaugural despertant l’admiració de la Federació Internacional de Gimnàstica Estètica de Grup (IFAGG). Després de dues exitoses jornades amb la disputa de l’IFAGG Mediterranean Countries i l’IFAGG Open International, el Palau d’Esports Catalunya s’ha vestit d’etiqueta per rebre a la vintena de delegacions que han participat a la desfilada. 

L'inici d'aquest esdeveniment mundial, organitzat per la Federació Catalana de Gimnàstica (FCG) amb la col·laboració de la Real Federación Española de Gimnasia (RFEG), ha comptat amb la presència de l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, qui ha subratllat que Tarragona "és avui l'epicentre mundial de la gimnàstica estètica de grup". "Ens fa molta il·lusió acollir aquest gran esdeveniment en el qual participen més de 860 esportistes d'arreu del món", ha manifestat l'alcalde, qui ha recordat la forta aposta de l'equip de govern pel turisme esportiu: "Avui es torna a evidenciar que Tarragona i les seves instal·lacions esportives són un reclam per a grans competicions. Estem consolidant Tarragona com una destinació esportiva de referència".

El president de la Federació Catalana de Gimnàstica, Xavier March, ha subratllat “la gran rebuda” que ha tingut la Copa del Món en els seus dos primers dies de competició. “L’impacte que tindrà la Copa del Món de Tarragona en la gimnàstica de grup serà molt important i a hores d’ara ja ens estan felicitant per l’excel·lent organització de l’esdeveniment”, ha afirmat March, que ha verbalitzat l’ambició de la Federació Catalana per continuar assumint un paper de lideratge en l'organització de competicions internacionals.

Després de la cerimònia inaugural amb les banderes de totes les delegacions participants, aquest migdia s'han iniciat les jornades classificatòries de l'IFAGG World Cup III i l’IFAGG Challenge Cup, a banda de la programació de les finals de l’IFAGG Mediterranean Countries en categoria júnior i sènior. Demà al matí, la competició viurà el seu darrer gran dia amb les finals de l'IFAGG World Cup III i l’IFAGG Challenge Cup i abaixarà el teló amb la cerimònia de clausura i lliurament de trofeus i medalles. 

A la Copa del Món de gimnàstica estètica de grup de Tarragona hi participen un total de 861 gimnastes procedents d’Europa, Àsia i Amèrica. En xifres globals, s’han concedit més d’un miler d’acreditacions esportives entre gimnastes, entrenadors, jutges i delegats internacionals. 


Gimnàstica estètica de grup 

La gimnàstica estètica de grup és un esport format per entre sis i deu gimnastes que realitzen coreografies estilitzades seguint moviments harmònics, rítmics i dinàmics realitzats amb l’ús natural de la força. Es requereixen qualitats físiques com la flexibilitat, la velocitat, la força, la coordinació i la capacitat per a moure’s sense aparent esforç.

Des del passat 16 de febrer d'enguany, la gimnàstica estètica de grup està reconeguda com a esport federat a Espanya després que la IFAGG certifiqués a la RFEG com a representants oficials de la pràctica d’aquest esport en territori espanyol. 

Puja