La Copa del Món de gimnàstica estètica de grup atraurà més de 800 gimnastes a Tarragona

La Copa del Món de gimnàstica estètica de grup (AGG World Cup III), que se celebrarà del 27 al 30 de juny a Tarragona, atraurà un total de 861 gimnastes i 20 delegacions internacionals a la ciutat mediterrània. Així ho han anunciat aquest matí en roda de premsa el conseller d’Esports i Turisme Esportiu de l’Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez, el president de la Real Federación Española de Gimnasia (RFEG), Jesús Carballo, i la directora de l’àrea de competicions de la Federació Catalana de Gimnàstica, Carme Garcia, en la compareixença conjunta que han realitzat al Palau d’Esports Catalunya, que acollirà la setmana vinent la competició. Emmarcada dins del calendari oficial de la Federació Internacional de Gimnàstica Estètica de Grup (IFAGG), la prova esdevindrà la primera competició internacional -en l’àmbit federat- que s’hagi albergat mai en territori espanyol d’aquest esport. 

La Copa del Món de gimnàstica estètica de grup englobarà un total de quatre competicions que portaran a Tarragona les millors gimnastes d’aquesta modalitat; a l’IFAGG World Cup III, adreçada a les gimnastes sèniors, hi participaran un total de 165 gimnastes en representació de 20 clubs provinents de deu nacionalitats; a l’IFAGG Challenge Cup, adreçada a les gimnastes júniors, hi competiran un total de 143 gimnastes en representació de 17 equips provinents de vuit nacionalitats; a l’IFAGG Mediterranean Countries, adreçada a les gimnastes procedents de països mediterranis, hi participaran 437 gimnastes en representació de 58 equips provinents de set nacionalitats; i a l’IFAGG Open International, hi competiran 472 gimnastes en representació de 54 equips procedents de 10 nacionalitats. 

“Estem molt contents de formar part i acollir aquesta gran cita esportiva mundial que tornarà a situar a Tarragona en el mapa de les competicions internacionals, esdeveniments d'alt nivell compatibles totalment amb l'activitat diària de les instal·lacions esportives municipals", ha manifestat el conseller d'Esports, Berni Álvarez. El conseller ha animat a la ciutadania a viure en directe aquesta gran prova "que estem convençuts que serà un gran èxit".

El president de la RFEG ha verbalitzat el seu entusiasme per “implantar i desenvolupar aquesta nova modalitat esportiva que ens portarà moltes alegries”. En aquest sentit, Carballo ha elogiat les “meravelloses instal·lacions” del Palau d’Esports Catalunya i s’ha mostrat convençut que “Tarragona serà testimoni d'un autèntic espectacle que projectarà la gimnàstica estètica de grup”.

En representació de la Federació Catalana de Gimnàstica, Garcia ha verbalitzat el repte que ha suposat entomar una competició internacional d’aquesta magnitud “en un temps rècord de dos mesos”, tot agraint la confiança dipositada per part de l’IFAGG, la RFEG i el suport rebut per part de l’Ajuntament de Tarragona. “Tot i que porta poc temps en l’àmbit federatiu la gimnàstica estètica de grup és una modalitat amb història perquè ja fa més de 20 anys que es practica”, ha reivindicat Garcia, que ha animat a omplir la setmana vinent les graderies del Palau d’Esports Catalunya per veure en directe “una gimnàstica molt plàstica i dinàmica”.

Tal com figura en el programa oficial de la competició, el dijous 27 de juny es donarà el tret de sortida amb la celebració de les jornades classificatòries de l’IFAGG Mediterranean Countries i l’IFAGG Open International. L’endemà, divendres 28 de juny, es disputaran al matí les finals de l’IFAGG Mediterranean Countries i l’IFAGG Open International, mentre que a la tarda es realitzaran els primers entrenaments oficials de l'IFAGG World Cup III i l’IFAGG Challenge Cup. El dissabte 29 de juny tindrà lloc la cerimònia inaugural i les jornades classificatòries de l'IFAGG World Cup III i l’IFAGG Challenge Cup, a banda de la programació de les finals de l’IFAGG Mediterranean Countries en categoria júnior i sènior. La competició viurà el seu darrer gran dia el diumenge 30 de juny amb la disputa de les finals de l'IFAGG World Cup III i l’IFAGG Challenge Cup i abaixarà el teló amb la cerimònia de clausura i lliurament de trofeus i medalles. 

Les entrades per a la Copa del Món de gimnàstica estètica de grup, es van posar ahir a la venda i ja es poden adquirir a través de la plataforma Vivetix amb un cost de 15 euros per a cadascuna de les jornades corresponents a l'IFAGG World Cup III i l’IFAGG Challenge Cup i amb un cost de 10 euros per a cadascuna de les jornades corresponents a l’IFAGG Mediterranean Countries i l’IFAGG Open International.


Puja