La 1a Trobada de Parkour la FCG uneix a una trentena d'infants

Una trentena de nens i nenes d’entre 6 i 15 anys han participat aquest dissabte a la 1a Trobada de Parkour organitzada per la Federació Catalana de Gimnàstica, en col·laboració amb el Club Gimnàstic Terrassa. El pavelló Bonaire de Terrassa ha estat la seu d’una jornada lúdica on els infants han pogut gaudir del procés d’aprenentatge de la mà de referents d’aquest esport emergent com Adrian Diaz, campió d’Espanya de parkour, o Marcel Camp, atleta i entrenador professional de parkour.

Durant el transcurs de la jornada els infants van poder descobrir noves tècniques de moviments tant en la modalitat speed com freestyle, les dues categories internacionalment reconegudes en la pràctica del parkour. El taller d’speed es va focalitzar en l’agilitat a l’hora de superar els obstacles que hi havia situats en la zona exterior del recinte, mentre que el taller de freestyle va donar llibertat a la creació d’acrobàcies mitjançant els mòduls que hi havia col·locats a l’interior del pavelló.

Sense la rigidesa del format d’una competició, la trobada va servir per unir vincles entre els joves atletes, procedents d’entitats de diferents punts de la geografia catalana com el Club Gimnàstic Terrassa, el Club Gymrock Castelldefels, l’Associació Move It de Figueres o fins i tot a títol particular com el cas del Joel, un nen de 7 anys de La Granadella que va donar-se a conèixer al programa ‘El Foraster’ de TV3.

Tot i que l’origen del parkour és eminentment urbà, des del 2017 forma part de l’aixopluc de la Federació Internacional de Gimnàstica com una nova modalitat esportiva que anhela, en un futur no molt llunyà, ser reconeguda com a disciplina olímpica. Dos anys més tard, al 2019, la Federació Catalana de Gimnàstica, a través de l’Assemblea General, va aprovar la seva inclusió com a modalitat esportiva dins de l’àmbit de l’esport federat català, tot i que no va ser fins al 2022 quan va ser ratificat de forma oficial per la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física.


Puja