FCG
Condol per la sobtada defunció d'Andreu Vivó Tomàs

El gimnasta català ANDREU VIVO TOMAS ens ha deixat sobtadament al patir una aturada cardíaca practicant una de les seves afeccions, l'esport de muntanya. La Federació Catalana de Gimnàstica se suma al dol de familiars i amics per aquesta irreparable pèrdua.

El sepeli ha tingut lloc el 3 de gener a Manresa. Reposi en pau.

L’Andreu, nascut  el 3 de febrer de 1978 a Manresa, va ser un gimnasta primerenc als 5 anys, un noi inquiet per al qual la gimnàstica va ser tot un món. El seu gràcil cos, d’aquí el sobrenom de mini, amb una excel·lent tècnica apresa durant els entrenaments, el va portar a aconseguir importants èxits, especialment en els aparells de paral·leles i de barra fixa. Format als clubs manresans Gimbe i Claret GYC, va ser convocat per formar part del grup del Pla de Tecnificació i d’Alt Rendiment de la Federació Catalana de Gimnàstica i del Consell Català de l’Esport,  entrenant al Gimnàs de la Foixarda (Barcelona) i posteriorment al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, sota les ordres dels tècnics Alfredo Hueto i Miquel Angel Rubio; també va ser cridat per formar part de l’equip estatal realitzant concentracions periòdiques a Madrid. L’Andreu tenia un gran esperit de superació, ben palès en la ràpida recuperació que va fer després de trencar-se els dos turmells, esperit que l’acompanyava davant de les moltes fites a superar.

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya el va designar el millor esportista revelació en la gala anual de 1998, i va rebre dues vegades la distinció de millor esportista de Manresa, els anys 1999 i 2000. Va ser en aquest darrer que, juntament amb els també catalans Gervasio Deferr i Victor Cano, van formar part de l’equip olímpic espanyol onzè a Sydney 2000.

A l'arxiu adjunt trobareu un recull dels millors resultats.

Puja